Teamår i Kornhill

Kornhillskyrkans teamår 2024-2025

Vi gör vårt teamår i samarbete med ELU och Glimåkra folkhögskola och du går deras ledarlinje. Du kommer därmed delta på lektioner och online samt fem veckor förlagda på Strandhem. Kornhillskyrkan är alltså din praktikplats och här befinner du dig, tillsammans med övriga i teamet, under majoriteten av läsåret. På Glimåkras hemsida kan du läsa mer om kursupplägg och praktiska detaljer (https://glimnet.se/kurser/ledarutbildning/).

Att teama innebär att du kommer och är en del av vårt församlingsliv under två terminer. Vi tror att Jesus är världens hopp och Han är den enda vägen till liv och välgång, både nu och i evigheten. Jesus har valt församlingen som redskapet för att fortsätta det uppdrag Han påbörjade för 2000 år sedan. Därmed är församlingen, Jesu kropp, världens hopp och Guds plan för den här världens frälsning.
Vi är väldigt tacksamma att få vara Jesus vittnen här i Halmstad just nu, i den här tiden. Varmt välkommen att komma hit och vara med oss och formas tillsammans med oss här i Kornhillskyrkan under ett år. 

När du kommer hit kommer du att få undervisning och du kommer få samtala med dina teamkompisar och med handledare. Det är viktigt att ”stöta och blöta” stora och små frågor. Du kommer också att få mycket möjligheter att tjäna i församlingen och i staden. Exempel på vad du kan finnas med i är ungdomsgrupp, söndagsskola, församlingsbön, alpha, kvällsbibelskola, caféverksamhet, lovsångsgudstjänster, hemgrupper, osv.
Vi vill, så gott vi kan, kunna forma praktiken utifrån dina egna önskemål. Vårt mål är att du ska växa i din relation Jesus och som hans lärjunge. Vi vill att du ska rotas i den bibliska världsbilden och förberedas för det som Gud har i beredskap för just ditt liv. 

Hör gärna av dig med dina frågor och funderingar. 

Kontakt:

Jonatan Wolfbrandt, Präst

Tel: 0704-402289
Mail: jonatan@kornhill.se

 

”Vi vill se Guds rikes tillväxt, att människor kommer till tro på Jesus, att hela samhället påverkas.”